Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Domener

Domenenavn

Romerike  Internett kan hjelpe deg å få registrert ditt domenenavn. Et domenenavn er ditt eget unike navn på Internett som kan brukes for både websider og e-post og som kun du har i hele verden.

 

Når du skal velge et domenenavn har du noen tips her:

 

Kort og lett og huske

Det skal bør være kort og lett å huske. Heter firmaet Murermester Hansens Eft. AS er ikke murermesterhansenas.no kanskje det lureste. Kort det ned til f.eks. hansenmur.no el.

 

Norske tegn?

Du kan fra februar 2004 bruke norske tegn i domenenavn. Vi ordner æøå for deg .

 

 I tillegg til et domenenavn med norske tegn så er det anbefalt å ha et "vanlig" domene i tillegg for bruk av mail m.m. som har problemer med æ ø og å .. Det mest vanlige er å bytte ut å med a, æ med ae og ø med o. Hvis du registrerer .com .net eller .org har du også nå mulighet til å bruke norske tegn , men altså kun for websider

Hva slags ending?

Det finnes mange endinger på domenenavn. I Norge er .no og .com vanligst. Det har ingen betydning for hvor rask din hjemmeside eller epost fungerer om du velger .cc eller f.eks. .tv. Det som er viktig er hva folk husker og bruker intuitivt.

Hvis du vil fortelle at du har et norsk firma er det kanskje lurt å velge .no -

hvis det er internasjonalt er .com vanligst.

For net-portaler brukes ofte .net.

Men er ikke det navnet du vil ha ledig med disse så kan du velge blant en lang liste med andre. Se vår prisliste for forslag.

Må jeg ha registrert firma?

For å registrerre .no og .se og noen nasjonale domenenavn må du ha et firma eller org. nummer registrert i det landet . (Her finner du org. nr i Norge) mens for de andre er det stort sett fritt frem.

Hva er ledig?

Her kan du søke etter hva som er ledig av domenenavn og her kan du bestille på vårt bestillings-skjema.

 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn